NdGzzpZ9Sli_-Q4Pn0WemvVliwQ Άρες μάρες-Ημερολόγιο ©: Μόνο Πρέπει

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Μόνο Πρέπει

Είμαι κουρασμένη.
Είμαι διαλυμένη.
Είμαι θυμωμένη.
Έτοιμη με το παραμικρό να βάλω τις φωνές.
Και θέλω να κλάψω με λυγμούς κλεισμένη στο δωμάτιό μου.
 Να μείνω μόνη  και να ουρλιάξω απ' τον πόνο..
Όχι πόνο σωματικό.
Πόνο ψυχής!
 Πνίγομαι κι έχω λυγίσει.
Όλοι θέλουν από μένα, όλοι ζητούν, όλοι περιμένουν.
Κι εγώ πρέπει να είμαι εδώ για όλους και για τον καθένα χωριστά.
Να νοιαστώ για τις ανάγκες.
Να φροντίσω τα μικρά και τα μεγάλα.
Τα καθημερινά.
Τα απλά και τα σύνθετα.
Τα εύκολα και τα δύσκολα.
Και θέλω απεγνωσμένα κάποιος να πάρει όλο αυτό το βάρος από πάνω μου.
Και να κάνει εκείνος όλα αυτά που πρέπει εγώ να κάνω..
Και να αφεθώ κι εγώ στις φροντίδες κάποιου άλλου.
Και νά'χω να νοιαστώ μόνο γι' αυτά που με ευχαριστούν.
Αυτά που μου δίνουν χαρά.
Όπως τότε που ήμουν παιδί.
Αλλά δεν γίνεται.
Γιατί τώρα είμαι μαμά.
Και σαν μαμά δεν έχω "θέλω" αλλά μόνο "πρέπει".






9 σχόλια :

  1. Αχ Τζίνα μου γλυκιά! Μακάρι μια νοητή αγκαλιά να σε γλύκαινε και να σε απάλασσε από το βάρος και τον πνιγμό!
    Πόσο σε καταλαβαίνω!

    Καταρχήν μην αισθάνεσαι ενοχές! Έχεις ΟΛΑ τα δίκια με το μέρος σου!
    Ξέσπασε με όποιο τρόπο μπορείς!
    Κάνε κάτι θεατρικό μπρος σε όλους αυτούς που σου ΖΗΤΟΥΝ διαρκώς και πες τους πως έχεις τη συνταγή και την προτροπή της ...ειδικού ( εγώ είμαι αυτή τρομάρα μου!)
    Γύρισέ το στην πλάκα.... κάνε κάτι για σένα...( Εγώ θα γέμιζα την μπανιέρα, θα έπαιρνα και το κολωνάτο μου ποτήρι με το κόκκινο κρασί μου και θα κλειδωνόμουν μέσα για ώρες)
    Τι άλλο να προτείνω; Δεν ξέρω κιόλας ;..Θα πιάσει κάτι από αυτά;
    Ωραίες οι προτάσεις από τρίτους αλλά να είναι κι εφικτές!
    Περιμένω...feedback!

    Φιλιά πολλά κι ένα χάδι γλυκιά μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαι μαμά αλλά θα σου πω κάτι που λέω στη δική μου τη μαμά που έχει την ίδια άποψη με εσένα ότι σαν μαμά δεν υπάρχουν θέλω αλλά μόνο πρέπει. Μερικές φορές πρέπει να κάνεις κάτι και για τον εαυτό σου. Γιατί εκτός από όλους τους άλλους έχεις να φροντίσεις και εσένα! Το να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα και να χαλαρώσεις για κάποιες ώρες δε νομίζω πως θα βλάψει κανέναν! Ίσα ίσα που μετά θα έχεις και εσύ περισσότερη ενέργεια ώστε να επωμιστείς όλα τα "βάρη" μιας μαμάς...
    Αυτά από τη σκοπιά μας κόρης που ταλαιπωρεί τη μαμά της (ακόμα και τώρα που έχει μεγαλώσει λίγο)!
    Φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει λοιπον να κάνεις κάτι και για σέναι!!! Μια βόλτα με το σύζυγο, ενα ουζάκι σε ταβερνακι, μια βολτα στη θάλασσα, μια εξοδος με φιλες, ενα θερινο σινεμα, ενα μικρό μποτέ πχ manicure/pedicure! Θα σου φτιάξει η διάθεση αμέσως.
    Κανεις δεν ειπε πως το να είσαι μαμά ειναι εύκολο:) εγω με δυο φλιπάρω, εσύ με τέσσερα είσαι ετοιμη για τη μπλουζίτσα τη λευκή:) Χα χα χα Έλα, σκάσε μου ενα χαμογελακι βρε καλο μου Τζινάκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζίνα μου εδω εχω φτασει να τα λεω εγω αυτα που εχω μονο ενα παιδι-εναν αντρα -ενα σπιτι! οχι εσυ, που εχεις παιδια-εγγονια-αντρα-μαγαζι-αδερφο και δεν ξερω τι αλλο! ομως να σου πω την αληθεια μονες μας βγαζουμε τα ματακια μας!αναλαμβανουμε πολλα, οι αλλοι εφησυχαζονται και τελικα μπουκωνουμε και τα ακουμε κιολας! και βεβαια οταν και αμα αναθεσουμε κατι σε καποιον αλλον....τα κανει μανταρα!εεεε ειμαι σιγουρη οτι τα κανει επιτηδες μανταρα για να αναλαβουμε εμεις! επομενως εγω το αποφασισα, μετα την γεννα θα μπουν καποια ορια σε ολα! και θα απαιτησω να εχω και εστω μια εξοδο την εβδομαδα ή στις 15 βρε αδερφε, με τον εαυτο μου! το ιδιο να κανεις και εσυ! να αρχισεις να σκεφτεσαι τον εαυτο σου σαν 3ο προσωπο για να βαζεις τις αναγκες σου στη σωστη θεση!
    μεχρι ομως να το κανεις αυτο και να μαθεις να κανακευεις και τον εαυτο σου, βαλτους ολους για υπνο, παρε ενα καλο κρασι και αραξε μονη σου για την παρτι σου στην βεραντα/αυλη/μπαλκονι κλπ και απλα κανε ουρανοθεραπεια! να ξεφορτιστει το μεσα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα έκανα ανάρτηση αυτό ακριβώς! έτσι νιώθω και μόλις πριν λίγο τα έλεγα στη μητέρα μου!νιώθω πως θα με επισκεφτεί η κατάθλιψη της είπα!κούραση κούραση κούραση......σκέφτομαι πως δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα αλλά πάλι όταν κοιτώ τα παιδιά δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου ,φορτίζω όπως μπορω τις μπαταρίες και συνεχίζω σαν ρομπότ!μέχρι να ξεχαρβαλωθούμε;;;;
    επιλογή μας ήταν....φιλιά και κουράγιο! θα δίνουμε δύναμη η μια στην άλλη !
    θα τα καταφέρουμε μωρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ, βρε Τζινα μου πως σε νιωθω.... Συμφωνω ομως με τη Μαχη...
    Κοιτα λιγο τη Τζινα γιατι ολοι θα ειναι μια χαρα στο τελος και εσυ οχι...!
    Δεν ξερω αν μπορω και πως να βοηθησω... Αν με χρειαστεις να ξερεις πως ειμαι εδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χθες το βράδυ λύγισα κι εγώ και άρχισα να κλαίω μόνη μου με λυγμούς...Χωρίς λόγο, κάτι η κούραση, κάτι η τελειομανία που με κατατρέχει, κάτι το άγχος για τα μικρά και τα ασήμαντα, κάτι οι ατέλειωτες νύχτες αυπνίας. Έχεις και εσύ κάθε λόγο να κουραστείς και να κλατάρεις, πολύ περισσότερους λόγους. Ξέσπασε, βγάλτο από μέσα σου, δείξτο στους δικούς σου ανθρώπους και πάρε μια βαθιά ανάσα. Το κακό θα ξορκιστει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει να καταλαβετε εσεις ΟΛΕΣ οι μαμαδες (τα ελεγα και στη δικια μου πριν λιγο καιρο) οτι αυτη η λογικη του οτι ειμαι μαμα συζυγος εργαζομενη γκομενα κουμπαρα και δεν ξερω κι εγώ τι, αρα η ζωη μου εχει τελειωσει και πρεπει να κανω μονο οσα θελουν οι αλλοι ειναι λογικη του παραλογου. Το οτι αποκτας καποιους ρολους δεν σε διαγραφει απο τον εαυτο σου και εμεις τα παιδια οταν σας βλεπουμε ετσι μονο για καλο μας δεν ειναι. Πρεπει να μας μαθετε κι εσεις οτι εχουμε και τον εαυτο μας και πως αν δεν τον προσεχουμε θα μας προδωσει. Τη μαμα μου την προδωσε και επαθε μια ωραιοτατη καταθλιψη και ..... "ήρθαμε στα ίσια μας"
    Μην το κανεις κι εσυ αυτό στον εαυτο σου Τζινα μου.Τα παιδια σου εχουν μεγαλωσει πια. Πρεπει να τα μαθεις πλεον να υπαρχουν ως ατομα κι οχι να τρεχουν πισω απο τη φουστα σου σε οτι θελουν. Ναι να εισαι εκει, ναι να εχεις το νου σου ναι να τους κανιες τα χατηρια αλλα ως εκει.
    ΚΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Δεν μας βοηθάτε ουτε οταν γινεστε σακος του μποξ για την μαμακια (συγνωμη κιολας) του καθενός ουτε οταν καταρρεετε.
    Και το ζητημα ειναι οτι σακος του μποξ δεν γινεστε μονο για τους αντρες και τα παιδια σας γινεστε γι ατους παντες. Μαναδες πατεραδες αδερφια πεθερους πεθερες συμπεθερους την αδερφη της γιαγιας του παππου του ξαδερφου που εχει μια κορη που να μωρε.... ειναι ανεργος ο αντρας της ας της κρατησω τα 5 κουτσουβελα γιατι δεν εχει που να τ'αφησει. Δεν ειπα να μην βοηθατε, να βοηθατε! Αλλα ολα εχουν ενα οριο Τζινακι.
    Στα λεω οπως τα ειπα και στη μανα μου προσφατα. Προσεξτε τον εαυτο σας!!!! ΑΛλιως δνε μπορειτε να προσεξετε ουτε εμας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή μου Τζίνα, χρειάζεσαι επειγόντως ένα διάλειμμα από όλα.
    Το ξέρω ότι μοιάζει ανέφικτο όπως επιβάλλεται να βρεις λίγο χρόνο για σένα. Όλη αυτή η πίεση θα βγει πολύ άσχημα αν προσπαθήσεις να την πνίξεις και να την αφήσεις στην άκρη.
    Πάνω απ' όλους και απ' όλα είσαι εσύ η ίδια.
    Κάνε κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα και θα σε ανανεώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


--