NdGzzpZ9Sli_-Q4Pn0WemvVliwQ Άρες μάρες-Ημερολόγιο ©: "Θα ήθελα" ...και σύντομα "θα ζω"!

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

"Θα ήθελα" ...και σύντομα "θα ζω"!

Έχετε προσέξει τί λέω στο προφίλ μου;..
"Είμαι η Νιόβη, Μου αρέσει το διάβασμα. Θά ήθελα να ζω στην εξοχή".
Μεγάλο μαράζι τό'χα αυτό το τελευταίο.
Πέρυσι έψαχνα μέσω μεσιτικού γραφείου να αγοράσουμε κάποιο παλιό πέτρινο σπίτι σε χωριό. Εννοείται πως θα το είχαμε μόνο για διακοπές και κανένα Σαββατοκύριακο.
Ο μεσίτης λοιπόν πάνω στην κουβέντα μου είπε πως θα μας συνέφερε περισσότερο ν'αγοράσουμε οικόπεδο και να βάζαμε ένα προκατασκευασμένο σπίτι.
"Θα ξοδέψετε, αν όχι λιγότερα, τουλάχιστον τα ίδια λεφτά και θα έχετε ένα καινούργιο σπίτι", μου είπε.
Και τότε "είδα" αυτό που χρόνια ήταν μπροστά στα μάτια μου και δεν είχα διακρίνει.
Το εξοχικό της οικογένειάς μου είναι σε κοντινή παραλία της Αττικής και μπορεί στο σπίτι εκείνο να μένει μόνιμα ο πατέρας μου, όμως δίπλα ακριβώς υπάρχει κι άλλο οικόπεδο ανεκμετάλευτο που θα μπορούσαμε ωραιότατα να χτίσουμε και να μετακομίσουμε εκεί για μόνιμη εγκατάσταση.
Έτσι θα μπορούσα να είμαι κοντά στον πατέρα που μ'έχει πια ανάγκη, ενώ η απόσταση απ'το κέντρο όπου δουλεύουμε, εκμηδενίζεται καθώς η περιοχή εξυπηρετείται από την Αττική οδό και σε κοντινή απόσταση απ'το μετρό.
Η πρότασή μου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό απ' τον άντρα μου καθώς κι εκείνος ονειρευόταν αυτή την .."φυγή".
Ρωτώντας και ψάχνοντας καταλήξαμε σε μεγάλη εταιρεία προκατασκευασμένων σπιτιών "βαρειάς μορφής", η οποία έχει στο ενεργητικό της πολλά δημόσια έργα και πολύ καλές συστάσεις.
Ήρθαμε σε επαφή μαζί τους, πήγαμε και είδαμε την δουλειά τους και βάλαμε μπροστά τα σχέδια.
Στις αρχές του χρόνου γίνανε τα συμβόλαια του οικοπέδου που πέρασε στο όνομά μου απ'τον πατέρα, καταλήξαμε στα σχέδια του σπιτιού και βάλαμε μπροστά τα γραφειοκρατικά τρεχάματα.
Τα πράγματα έχουν πάρει πια τον δρόμο τους κι ένα μεγάλο όνειρο ζωής θα γίνει πραγματικότητα σε λίγους μήνες!
Κλείνοντας τα σχολεία θα μετακομίσουμε προσωρινά στο σπίτι του πατέρα μου, έτσι ώστε να υπάρχει η παρουσία ενός ανθρώπου δίπλα στα παιδιά, όταν θα λείπουμε όλη μέρα στη δουλειά και θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί το σπίτι μας το οποίο, με τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, ελπίζουμε να είναι έτοιμο τα χριστούγεννα!
Είναι λοιπόν ζήτημα χρόνου να αλλάξει το "θα μου άρεσε να ζω στην εξοχή" και να γίνει απλά... "ζω στην εξοχή"!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


--