NdGzzpZ9Sli_-Q4Pn0WemvVliwQ Άρες μάρες-Ημερολόγιο ©: Ο Καντέμης Άνθρωπος!

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ο Καντέμης Άνθρωπος!

Ξέρετε πως είμαι λίγο ανατρεπτική σαν άνθρωπος.
Κι επειδή αυτές τις μέρες όλες οι αναρτήσεις είναι για τρελά φαγοπότια, κι όμορφες στιγμές, αποφάσισα να κάνω τη διαφορά!
Σήμερα λοιπόν θα σας δώσω οδηγίες "πως να περάσετε το χειρότερο Πάσχα... ever"
Κατ' αρχάς πρέπει να έχετε εξασφαλίσει ένα επεισόδιο υγείας στο οποίο - ως συνήθως - δεν έχετε δώσει την πρέπουσα σημασία κι όλο αναβάλλετε την επίσκεψη στον γιατρό.
Αυτό από μόνο του εξασφαλίζει το 50% της επιτυχίας.
Το άλλο 50% εξαρτάται από την καντεμιά που σας δέρνει.. εγώ έχω πάρει ντοκτορά, οπότε είχα στο τσεπάκι μου και το άλλο 50%.
Έτσι λοιπόν φτάνει η Μ.Παρασκευή και εμφανίζεται ο γνωστός πόνος, προς Θεού μη δώσετε σημασία, σφίξτε τα δόντια και αφού πάρετε μερικές βαθειές ανάσες πηγαίνετε στον επιτάφιο.
Εννοείται πως δεν θα υπακούσετε τιε παραινέσεις των δικών σας να μείνετε σπίτι.
Το Μ.ΣάΒΒατο πάτε κανονικά στη δουλειά και το βράδυ παρακαλάτε να αντέξετε την λειτουργία για να..... πεθάνετε αφού έχετε κοινωνήσει, μη τυχόν και εξασφαλίσετε στην άλλη ζωή μια θέση έξω από την πόρτα του παραδείσου, γιατί μέσα δεν μπαίνετε που να χτυπάτε τον πωπό σας κάτω!
Και σας επιτρέπει ο Μεγαλοδύναμος να κοινωνήσετε και γυρίζετε περιχαρείς  σπίτι τα ξημερώματα και βάζετε να φάτε ένα πιάτο μαγειρίτσα, μετά μάλιστα από πενήντα μέρες νηστεία... το τιγκάρεστε και λίγο πάνω απ' το κανονικό.
Και ξυπνάτε την Κυριακή του Πάσχα με την πιο όμορφη διάθεση!
Από κάτω ακούγεται η επαναλαμβανόμενος ήχος της σούβλας που γυρίζει το κοκορέτσι.

Κατεβαίνετε στον κήπο σκορπίζοντας φιλιά και Χριστός Ανέστη στους δικούς σας.
Τί κι αν θα είστε μόνοι σαν οικογένεια;
Τί κι αν οι μεγάλοι γιοί λείπουν σε εκδρομές, τί κι αν οι φίλοι είχαν όλοι κάτι κανονίσει;.
 Ο καιρός είναι υπέροχος και θα περάσετε τέλεια..

Φτιάχνετε και μια φραπεδιά να την απολαύσετε χαζεύοντας το κοκορέτσι και πίνετε την πρώτη γουλιά.
Εκεί έρχεται  ξανά ο γνωστός πόνος.... οξύς και επίμονος.
Χάνετε το χρώμα σας, παρατάτε τον καφέ και ανεβαίνετε όπως όπως τα σκαλιά για την κρεβατοκάμαρα.
Διπλωμένοι στα δύο από αφόρητους πόνους απαντάτε στα τηλέφωνα των παιδιών σας που τηλεφωνούν για Χριστός Ανέστη και ευχές, σα να μην τρέχει τίποτα και απειλείτε το έτερόν σας ήμισυ με διαζύγιο αν του ξεφύγει κουβέντα.
Μεσημεριάζει, το κοκορέτσι έχει κατέβει από την σούβλα κι εσείς αφουγράζεστε να τους ακούσετε να κάθονται στο τραπέζι.
Μόλις συμβεί αυτό αρχίστε να ντύνεστε έτσι ώστε μόλις αποφάνε (γιατί ο σκοπός σας είναι να μη τους χαλάσετε την μέρα, λες και δεν έχει ήδη χαλάσει) να φύγετε για το νοσοκομείο.
Όπου στο νοσοκομείο διαγνώσκουν σοβαρό πρόβλημα στο στομάχι και σας κάνουν εισαγωγή.
Δεύτερη μέρα του Πάσχα και παράλληλα η ονομαστική σας εορτή (Γεωργία, Τζωρτζίνα, Τζίνα.. δεν ήταν δική μου επιλογή αλλά της νονάς μου γι' αυτό μη βαράτε), ο υπέρηχος κοιλιάς δείχνει πολύ σοβαρό πρόβλημα στη χολή.
Έχουν μαζευτεί διάφορα νταμαροειδή πετρώματα και πρέπει επειγόντως να αφαιρεθεί.
Όμως οι γιατροί θέλουν να εξακριβώσουν αν υπάρχει πρόβλημα παράλληλα και στο στομάχι  .. (βρήκαμε τον παπά ας θάψουμε πέντ' έξι), έτσι την επομένη της ονομαστικής εορτής (σήμερα) προγραμματίζουν γαστροσκόπηση.
Η οποία γαστροσκόπηση έδειξε μια οξεία γαστρίτιδα μεν που όμως δεν είναι η αιτία του προβλήματος.
Η αιτία του πόνου είναι η χολή και τέτοια ανάποδη και στριμμένη που είναι θα εκδιωχθεί μια για πάντα αύριο!
Που σημαίνει πως και αύριο βράδυ θα κοιμηθώ στο φιλόξενο περιβάλλον της κλινικής που νοσηλεύομαι.
Που σημαίνει πως αν εξαιρέσω την μαγειρίτσα που έφαγα και μ' έφαγε... είμαι από την Κυριακή με φιδέ, ζελέ και νεράκι του Θεού.
Πριν από λίγο έφυγε ο χειρούργος ο οποίος θα με εγχειρίσει αύριο, που μου είπε και τα καλά τα νέα.
Πως δηλαδή μετά από μια εγχείρηση χολής, για το καλό το δικό μου,  θα πρέπει να αποφύγω οτιδήποτε έχει λίπος για ένα μήνα!
Όχι τυριά, όχι παγωτά, όχι αρνάκι, όχι, όχι, όχι!
Τζίζους!
Πόσο καντέμω πρέπει να είμαι που μετά από πενήντα μέρες νηστείας πρέπει να συνεχίσω για ακόμα ένα μήνα;...
Πόσο;;;







32 σχόλια :

  1. Χριστος Ανέστη........Χρονια πολλα ... για την ΓΙΟΡΤΉ ΣΟΥ.. ....θα μου πείς τι να γιορτασω μεσα εδώ που είμαι;;;παρε και την καλή πλευρα της γκαντεμιας ... τι είναι μια πετρουλα στην χολή..;;; σε δυο τρεις μερες θα εισαι στο σπίτι.. μια χαρά.... σου το ευχωμαι...ολοψυχα...τωρα για το αρνακι...που το ζαχαρωνες απο μακρυα... εκει θα σου δώσω δικιο... αλλα ο ανθρωπος ειχει τεράστια αποθεματα υπομονης....Τζινα μου...που θα παει;;; θα περασουν όλα !!! φιλακια πολλα περστικούλια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα του άντρα μου πως μόλις περάσει ο μήνας μου χρωστάει ένα κοκορέτσι σε επανάληψη!
      Ευχαριστώ για τα περαστικά Ρουλάκι :-)

      Διαγραφή
  2. Περαστικά σου κοριτσάκι και υπομονή. Χρόνια πολλά για την γιορτή σου Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζινάκι περιμένουμε ανταπόκριση από το χειρουργειο και κράτα το νταμάρι εεεεε την πέτρα να μας τη δείξεις Φιλάκια!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή ιδέα... Κατερινα...
      Εντάξει λοιπόν περιμένετε ανταπόκριση :-)
      Σ' ευχαριστώ για τις ευχές.

      Διαγραφή
  4. Πρωτη φορά διαβάζω ανάρτηση μέσα από νοσοκομείο Τζινα!!!! Θα τις τρελάνεις τις νοσοκόμες, είμαι σίγουρη!!!
    Χρόνια σου πολλά πολλά και περαστικούλια. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνεις περδίκι και φιγουρίνι απο τη νηστεία!!! Οι παραλίες περιμενουν την κορμάρα σου!!!
    Σου στέλνουμε ολη μας την θετική σκέψη και αν θες παρέα, ξέρεις που θα μας βρεις να κυκλοφορούμε...στη μπλογκόσφαιρα❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να και κάτι που δεν είχα σκεφτεί Δήμητρα, η αναγκαστική δίαιτα και τα οφέλη της!
      Σ' ευχαριστώ για τις ευχές και την αγάπη.
      Σε φιλώ γλυκά :-)

      Διαγραφή
  5. Χρόνια Πολλά Τζίνα μου και περαστικά σου. Σκέψου τι ωραία που είναι να ξεκουραστείς λίγες μέρες μακριά απο τις καθημερινές σου υποχρεώσεις.
    Αν θα κάνεις την εγχείρηση λαπαροσκοπικά δεν είναι τίποτα, ούτε που θα το καταλάβεις. Πριν λίγα χρόνια την έκανα και σε βεβαιώνω, πέρασα λίγες μέρες ξεκούρασης.
    Πολλά πολλά φιλιά και περιμένω τα νέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαπαροσκοπικά θα γίνει... δεν φοβάμαι, ξέρω πως είναι εγχείρηση ρουτίνας... απλά .... να... στενοχωρήθηκα που τέτοιες μέρες εγώ ήμουν στο νοσοκομείο.

      Διαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά και περαστικά! Εχεις δίκιο εσύ παίρνεις το βραβείο των πιο επεισοδιακών γιορτών! Τέλεος καλό όλα καλά λοιπόν...και του χρόνου χορεύοντας!Πολλές ευχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. περαστικά !! ελπίζω τουλάχιστον να αποζημιωθείς με το καινούριο κοκορέτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την γκρίνια σου πια! προφανώς είναι από την νηστεία! Βρε συ ο καλός Θεούλης ήξερε ότι μετά από τόσες μέρες νηστείας θα πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό και προνόησε ώστε να βγεις κορμάρα στην παραλία! Έτσι αύριο θα κάνεις ένα ωραίο εσωτερικό ρεκτιφιέ και μέσω της επιβαλλόμενης δίαιτας θα διατηρήσεις αλλά και θα φτιάξεις ακόμα καλύτερο κορμί! Ιούνιο λοιπόν θα είσαι ετοιμότατη για μακροβούτια με θεική κορμάρα! και επειδή είμαι σίγουρη ότι δεν το έχεις σκεφτεί κοίτα να βγάλεις καμία φωτογραφία αύριο αμέσως μετά το χειρουργείο -ξέρεις τώρα εσύ: κατηφής και μισολυπόθυμη- και άλλη μια σε ένα μήνα -με μαύρο ολόσωμο σέξυ μαγιώ, μαύρα μεγάλα γυαλιά ηλίου και κόκκινη καπελαδούμπα να κάνεις θαλάσσια σπορ- για να δούμε και εμείς οι κοινές θνητές τα ''πριν'' και ''μετα''!

    υ.γ. στα σοβαρά τώρα Χριστός Ανέστη για το Πάσχα, Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου, περαστικά και αγύριστα για την ασθένεια και καλή επιτυχία για το χειρουργείο! θα περιμένουμε νέα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωχ! Κοριτσάρα πάλι καλά που το διασκεδάζεις! Εγώ έρχομαι να συμφωνήσω με τη Δημητρούλα αφού είσαι τόσο τρελοκομείο δες και την πλευρά της δίαιτας! Εγώ να ξέρεις από σήμερα σου κάνω συμπαράσταση ( για να χάσω τα 3 επίμονα κιλά που μου κατσικώθηκαν και δε λένε να την κάνουν!)

    Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου!
    Εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τζινα μου χρονια πολλα!!!περαστικα σου και γρηγορα να περασει ο καιρος να γευτεις τις λιχουδιες που σου ελειψαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσο τυχερός άνθρωπος είσαι που παρ'ολη την ταλαιπωρία σου, διαθέτεις το κουράγιο, το χιούμορ και τη διάθεση για μια τέτοια ανάρτηση;
    Περαστικά μέσα απο την καρδιά μου, κράτα γερά ένας μήνας είναι θα περάσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ax βρε Τζίνα μου... Περαστικά! Και Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου, και Χριστός Ανέστη και όλα αυτά με υγεία! Μακάρι να νιώσεις καλύτερα σύντομα... Υπομονή και άλλη φορά πρώτα να κοιτάς τον εαυτό σου, για να είναι καλά και οι άλλοι γύρω σου. Μην παραμελείς την υγεία σου.
    Σε σκέφτομαι. Φιλάκια και ξανά περαστικά!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά !!!
    Όλα καλά θα πάνε και όταν τελειώσεις με την ιστορία θα είσαι και κορμάρα ... αδύνατη αποτοξινωμένη και τα μυαλά στα κάγκελα :)
    Καλά αποτελέσματα εύχομαι ... και θα περιμένουμε νέα σου. Τα Φιλιά μου και τη συμπαράσταση μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρονια σου πολλα, κοντρα στις πέτρες και στην γκαντεμιά!!!
    Εδω Ανέστη ο Χριστός,εσύ θα πας απο μια πετρούλα,τσσσσσσσσσσσ!!!
    ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ με την επέμβαση, απο καρδιάς ευχές και θάμαστε μαζί σου να τις φοβίζουμε να μην επαναληφθεί η αδικία...Bloggers ενωμένες ποτέ νικημένες!
    ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ,ΧΑΜΟΓΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ μετα θα σ εχουν μη στάξει και μη στάξει,σκέψου επιθυμίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωωωωωωω!!! Περαστικά κατ΄αρχάς και δες το καλό κομμάτι του θέματος... Θα γίνεις θεά, λεπτή και super fit και μετά θα αγοράσεις το ωραιότερο μαγιό και θα εκδράμεις στις παραλίες.. Ναι? Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλώς σε βρήκα! Σιδερένια!
    Είδες την περιπέτειά σου με χιούμορ... Μια καλή ευκαιρία για να σε περιποιηθείς, γιατί μάλλον σε άφηνες για αργότερα... Χριστός Ανέστη! Και με τους αγαπημένους δίπλα σου! Γράφεις πολύ ωραία!!! Σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Περαστικά και υπομονή!! Χρόνια πολλά για την γιορτή σου και όλα θα πάνε καλά!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Περαστικά!!!!!!!!!! Χρόνια πολλά και όμορφα! (Μεταξύ μας: Και στεναχωρήθηκα για την ταλαιπωρία σου και γέλασα καθώς θυμήθηκα που κάποτε είχα γράψει ολόκληρο κείμενο -όχι προς δημοσίευση- για τη "Μεγάλη Βδομάδα του γκαντέμη", με διάφορα πού'χα περάσει!!! Βέβαια, πέρσι με βρήκε κάτι το Μεγάλο Σάββατο που δυστυχώς δε με εγκατέλειψε, οπότε... περαστικά νά'ναι... κι όλα τ'άλλα δεν πειράζουν!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Περαστικά και σιδερένια....

    Επρεπε να προλάβεις να φας λίγο κοκορετσάκι πριν την επέμβαση... Κρίμα!! Σκέψου όμως για να παρηγοριέσαι όλες εμάς που θα μαστε στη παραλία σαν φάλαινες ενώ εσύ θα βγεις γοργόνα μετά από τόση δίαιτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καταρχήν, Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου και Περαστικά ! (Τρεις ευχές σε μία !!! Κοψοχρονιά τις δίνουμε - χαχαχαχα !!!)

    Συγγνώμη, δηλαδή, αλλά .. γκρινιάζεις επειδή:
    α) θα παίρνεις μάτι ωραίους γιατρούς (κι αν έχει κι ειδικευόμενους, ακόμα καλύτερα !), ούσα ξαπλωμένη
    β) θα έχεις την ευκαιρία να είσαι ξάπλα και να σε εξυπηρετούν, υπακούοντας στις διαταγές σου 3-5 άντρες για μέρες μετά (διότι, ως γνωστόν, κάτι τέτοιες καταστάσεις τις εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο ! Όχι, βλακείες του τύπου: "Κάτσε να σηκωθώ να το κάνω εγώ, πουλάκι μου, αισθάνομαι πολύ καλύτερα" !!!) και
    γ) ένα μήνα μετά θα βγεις στην παραλία με κορμί θανατηφόρο ;;;;;

    Είσαι σοβαρή, καλέ ;;; Απόλαυσέ το και εκμεταλλεύσου το όσο δεν πάει !!!

    Φιλάκια και σιδερένια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πριν έναν χρόνο έκανα εγχείρηση χολής, και ξέρω καλά τι απίστευτους πόνους πέρασες!
    Δεν ξέρω γιατί καθυστέρησα τόσο πολύ την εγχείρηση, η οποία είναι απλούστατη και από την ίδια μέρα που την κάνεις είσαι περδίκι!
    Περαστικά σου, όλα καλά θα πάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πω πω... Τζίνα μεγάλη γκαντεμιά. Ο πόνος από πέτρα στη χολή είναι ανυπόφορος, ξέρω γιατί είχα. Η μαγειρίτσα την έκανε τη ζημιά, μετά από τόσες μέρες νηστεία.
    Ευτυχώς διατήρησες το χιούμορ σου για οδηγίες προς καντέμιδες!
    Περαστικά και χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Περαστικά και γρήγορη ανάρρωση εύχομαι!!!Σου έχω ένα βραβειάκι για να σου φτιάξω την διάθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όσο κι αν πονάς, τα γράφεις υπέροχα! Εσύ υποφέρεις και εμάς μας κάνεις και γελάμε! Εύχοναι να πάνε όλα καλά αύριο στην επέμβαση να μπορέσεις να φας γρήγορα όσα λιπαρά ονειρεύεσαι και να μη χάνεις το κέφι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα και περαστικά κοριτσάκι μου!!!!!!!!!! Αυτό που καταφέρνεις να βγάλεις τόσο γέλιο μέσα από τον πόνο σου, είναι ταλέντο!!!!!!! Τώρα για την επιπλέον νηστεία, έχεις ένα δίκιο, αλλά .... κουράγιο!!! Εγώ για συμπαράσταση, δεν θα βάλω ανάρτηση με φαγητό!!!!! Λογικά τώρα που σου γράφω, η επέμβαση έχει γίνει. Σου εύχομαι καλή ανάρρωση και να εκμεταλλευτείς το κανάκεμα όσο περισσότερο γίνεται!!!!!!!!!!!!!!

    υ.γ. Η φωτογραφία με τον ορό ......... !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κατ΄αρχάς...χρόνια πολλά για την γιορτή σου
    και μετά είναι δυνατόν να διαβάζω για πόνους, για νοσοκομεία , για εγχειρήσεις και να δακρύζω από τα γέλια;;;;;;;;;
    αυτό μόνο εσύ το καταφέρνεις.
    αυτό που σου είπε ο γιατρός για την δίάιτα μετα την επέμβαση να το τηρήσεις κατα γράμμα για να μπορείς να τρως μετα για πάντα οτι θέλεις.
    το εκανα και δεν έχω κανενα πρόβλημα 25 χρόνια τώρα εν αντιθέσει με φίλες μου που ή δεν τους το είπαν ή δεν το εφάρμοσαν και είναι μόνιμα στην στέρηση.
    περαστικά σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βαλτή είσαι;... μόλις έφαγα κάτι απαγορευμένο και πηγαινοέρχομαι στην τουαλέτα κοντεύω να εγκατασταθώ μόνιμα... ωωωωωχχχχχ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


--