NdGzzpZ9Sli_-Q4Pn0WemvVliwQ Άρες μάρες-Ημερολόγιο ©: Υπάρχει ο άγιος Βασίλης;

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

Υπάρχει ο άγιος Βασίλης;

Διάβασα τις άλλες το ποστ του Βασίλη για τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια των παιδιών και θυμήθηκα πριν μερικές μέρες το μικρό αστροπελέκι να αναφωνεί μπροστά στην ανοιχτή τηλεόραση.
-σ'ευχαριστώ Θεούλη μου, πολύ σ'ευχαριστώ....τό'ξερα εγώ πως δεν θα με άφηνες έτσι....σ'ευχαριστώ Θεούλη μου.....τώρα ξέρω τί να ζητήσω απ'τον Άγιο Βασίλη.
Ο Θεούλης όπως καταλάβατε, ήταν η διαφήμιση που μόλις είχε δει και τού'χε δώσει την λύση στο τί παιχνίδι να ζητήσει φέτος απ'τον άγιο....
Σφαίρα πήγε στο δωμάτιό του κι αφού κατατόπισε και το μεγάλο αστροπελέκι , διενήργησαν ένα σύντομο μίνι συμβούλιο μεταξύ τους κι αποφάσισαν να ζητήσουν το ίδιο παιχνίδι απ'τον άγιο Βασίλη.
Που σημαίνει πως θα πρέπει να ξηλωθούμε να πάρουμε δυο κομπιούτερ spiderman (αυτή ήταν η θεϊκή έμπνευση...) εκτός κι αν ο άγιος Βασίλης έχει οικονομικά στριμώγματα λόγω των πολλών παιδιών ανά την υφήλιο που περιμένουν από κείνον τα δώρα τους αυτές τις μέρες και αποφασίσει να μας βγάλει με κάτι οικονομικότερο.
Αλλά πάλι.....γιατί να τους στερήσεις την χαρά;....αφού μπορείς να το πάρεις.....
Εξ'άλλου τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά, έτσι δε λένε;....ας χαίρονται τουλάχιστον εκείνα, μιας και σε μας τους μεγάλους περισσεύουν οι έγνοιες και δεν μας αφήνουν να τα απολαύσουμε!
Κάθε χρόνο, κρύβουμε μέρες πριν τα δώρα τους στο κάτω σπίτι των μεγάλων αγοριών και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αφού πέσουν για ύπνο, τα φέρνουμε και τα τοποθετούμε κάτω από το δέντρο.
Εν τω μεταξύ, από νωρίς έχουμε βάλει στο τζάκι ένα πιάτο με κουραμπιέ και μελομακάρονο και δίπλα ένα ποτήρι νερό για να φάει, να γλυκαθεί και να ξεδιψάσει ο κουρασμένος άγιος που θα κατέβει απ'το τζάκι τη νύχτα, όταν όλοι θα κοιμόμαστε και θ' αφήσει τα παιχνίδια των παιδιών.
Κι όλο σκύβει και κοιτά την καμινάδα ο μικρός....κι όλο αγωνιά.....θα μπορέσει να περάσει από κει ο άγιος Βασίλης; και στα άλλα παιδάκια που δεν έχουν τζάκι από πού περνά;....
Κι άντε να του εξηγείς πως ο άγιος περνά από παντού, ακόμα και μέσα απ'τον τοίχο, γιατί είναι....άγιος...και να πετάγεται ο μεγάλος ο 28χρονος και να τους λέει γελώντας......"μην ακούτε βλακείες, δεν υπάρχει άγιος Βασίλης, ο μπαμπάς κι η μαμά σας παίρνουν τα δώρα" και να διαμαρτύρονται τα μικρά ζητώτας από μένα να τα επιβεβαιώσω κι εγώ να του λέω με τρόπο "σταμάτα...μην ανακατεύεσαι....άστα...είναι μικρά ακόμα" κι εκείνος να παραδίνεται στο τέλος μουρμουρίζοντας "εντάξει, αλλά αν αύριο μεθαύριο μάθετε την αλήθεια, μη μου ζητήσετε τα ρέστα......εγώ σας τά'λεγα"...
Και το πρωί, ξυπνά συνήθως πρώτο το μεγάλο αστροπελέκι και τον ακούω που τρέχει ξυπόλυτος μέχρι το δέντρο και μετά πάλι τρέχοντας πίσω στο δωμάτιο να ξυπνήσει και τον μικρό για να του αναγγείλει πως ήρθε ο άγιος Βασίλης και ναι, τους έφερε και φέτος δώρα παρ'όλο που η μαμά έλεγε πως δεν ήταν απόλυτα σίγουρο, μιας και τις έκαναν τις αταξίες τους μες την χρονιά που πέρασε.
Κι έρχονται μετά στο δωμάτιό μας για να μας ρωτήσουν αν μπορούν να ανοίξουν τα δώρα τους και ξεσηκωνόμαστε όλοι ..... κι ο χώρος γεμίζει με σκισμένα χαρτιά περιτυλίγματος και κορδέλες και φωνούλες ενθουσιασμού....
Για κάτι τέτοιες στιγμές είναι που περιμένω κι εγώ με λαχτάρα τον άγιο Βασίλη!

(ο οποίος παρεπιπτόντως, κάθε χρόνο, τιμά δεόντως και τον κουραμπιέ και το μελομακάρονο!.....)

Υγ. .κι όταν αργότερα ανέβει κι ο μεγάλος (ο 28χρονος που λέγαμε) και τα μικρά του πουν μ'ενθουσιασμό "είδες που στο λέγαμε;...ήρθε ο άγιος Βασίλης", εκείνος απαντά γελώντας "το βλέπω, το βλέπω....και μάλιστα ψωνίζει κι απ'τον "Μουστάκα").........


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


--