NdGzzpZ9Sli_-Q4Pn0WemvVliwQ Άρες μάρες-Ημερολόγιο ©: Το Ροχαλητό

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Το Ροχαλητό

Σας το'χα πει ότι ο Δίας ροχαλίζει έτσι δεν είναι;...Μέχρι χθες ούτε κι εμείς είχε τύχει να τον ακούσουμε, απλά αυτή η πληροφορία μας δόθηκε από την κυρία που τον είχε πριν.
Χθες το απόγευμα λοιπόν καθόμαστε στο σαλόνι, εγώ έχω στρώσει την πρέσσα στο τραπεζάκι και σιδερώνω τον "ατέλειωτο" και το μεγάλο αστροπελέκι έχει φέρει τετράδιο και βιβλίο να του υπαγορεύσω την ορθογραφία του.
Ο Δίας έχει ξαπλώσει φαρδύς πλατύς μπροστά στην πόρτα της εισόδου και κοιμάται, εκεί λοιπόν που υπαγορεύω την ορθογραφία ακούω ένα περίεργο βρυχηθμό....κοιταζόμαστε με τον μικρό στα μάτια χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τί είναι αυτό που ακούγεται.....ο βρυχηθμός επαναλαμβάνεται κι αυτή την φορά ξεκαθαρίζει.....είναι βαρύ ροχαλητό.
Γυρίζουμε ταυτόχρονα και κοιτάμε τον Δία.....ενώ ξεσπάμε σε γέλια..."μαμά", μου λέει ο μικρός "ο Δίας ροχαλίζει σαν τον μπαμπά...". κι επειδή του φάνηκε φοβερά αστείο ένα σκυλί να ροχαλίζει σαν μεγάλος άνθρωπος είχε πέσει πανω στον καναπέ κι από τα γέλια είχε δακρύσει, (προσωπικά πιο πολύ γελούσα με τον μικρόν κι έτσι όπως έκανε παρά με τον κοπρίτη).
Δεν τελειώσαμε όμως εδώ, αργότερα είχαμε κι άλλο ευτράπελο. Το βράδυ που λέτε, ανέβηκαν οι δυο μεγάλοι κι είμαστε μαζεμένοι στην κουζίνα όπου συζητάμε τα νέα της μέρας.., ανάμεσά μας κι ο Δίας.....
Ο μεγάλος γιός πλησιάζει το πρόσωπό του στην μούρη του σκύλου, του γρυλλίζει και τον κουτουλάει. Ο Δίας τον κοιτάει απορημένος με το ύφος εκείνο που λέει "πόσο χαζός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος;..." και κάθεται ακίνητος στην θέση του.
Ξανά ο γιος τα ίδια...πλησίασμα στο πρόσωπο του σκύλου έτσι ώστε τα μάτια να είναι σε ίσια γραμμή, τον κοιτά επίμονα, του γρυλλίζει και τέλος τον κουτουλάει....ο Δίας συνεχίζει να παρακολουθεί ακίνητος, χωρίς καμμιά αντίδραση.
Την τρίτη φορά ο γιός έχει απλά πλησιάσει το πρόσωπό του, τον κοιτάει χωρίς να μιλάει και χωρίς να κάνει καμμιά άλλη κίνηση, περνάνε λίγα δευτερόλεπτα έτσι να κοιτάζονται .....σα να αναμετριούνται και εντελώς απρόσμενα ο Δίας ρίχνει μια κουτουλιά στον γιό......
Τα δυο μικρά σχεδόν κατουρήθηκαν από τα γέλια....ήταν τόσο αστείο το θέαμα....θα σκέφτηκε προφανώς ο κοπρίτης πως αφού τις άλλες δυο φορές ακολουθήθηκε αυτή η σειρά, έτσι θα πρέπει να γίνει και τώρα και τί έλειπε;....η κουτουλιά......
Μωρέ καλά του έκανε για να μάθει να λέει πως το σκυλί μου είναι ηλίθιο....όχι μιά...πολλές κουτουλιές έπρεπε να του ρίξει....:PP


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


--