NdGzzpZ9Sli_-Q4Pn0WemvVliwQ Άρες μάρες-Ημερολόγιο ©: Το χθεσινό βράδυ..

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Το χθεσινό βράδυ..

Χθες βράδυ ανάψαμε το τζάκι...άλλη αίσθηση βρε παιδί μου....άλλη θαλπωρή μες στο σπίτι!
Τα μικρά τρελάθηκαν απ'την χαρά τους, είχαν πάρει τη μασιά και το σκάλιζαν μέχρι που κατάφεραν να το ψιλοσβήσουν. Έβαλα τις φωνές και τους απομάκρυνα απ'το παιχνίδι που είχαν βρει, μπας και μπορέσουμε να το απολαύσουμε.

Ευτυχώς δεν είχα μαγειρέματα και σιδερώματα, τα μικρά είχαν μείνει όλη μέρα σπίτι λόγω εκλογών των δασκάλων και τα είχε "διαβάσει" ο μεγάλος που τυγχάνει αδειούχος αυτήν την βδομάδα, οπότε ελεύθερη από έννοιες....άνοιξα το λαπτοπ στο τραπεζάκι του σαλονιού και με την φωτίτσα δίπλα μου βγήκα τσάρκα στην μπλογκογειτονιά.
Διάβασα κι από άλλους την φρίκη που πήρανε με το χάλι του δικτύου χτες, παρηγορήθηκα η γυναίκα πως δεν ήμουν η μόνη που ταλαιπωρήθηκε και είχα το αυτί τεντωμένο να ακούσω το πλυντήριο να στίβει για να πάω να απλώσω. Είπαμε δεν είχα μαγείρεμα και σιδέρωμα, όχι πως δεν είχα και πλύσιμο.
Ευτυχώς που δεν ζούμε σε κείνα τα χρόνια τα παλιά, που τα πλυντήρια δεν είχαν εφευρεθεί ακόμα ή κι αργότερα που η απόκτησή τους ήταν όνειρο απλησίαστο για τα πολλά νοικοκυριά και το πλύσιμο γινόταν στην σκάφη.....μπρρρρρρ.... ο Θεός με φύλαξε!
Με πέντε άντρες μες το σπίτι, αν έπρεπε να πλένω και στην σκάφη θα είχα εναποθέσει στη σαπουνάδα κάποιας μπουγάδας και τα κοκκαλάκια μου.
Αργά το βράδυ κι αφού τα μικρά είχαν πέσει για ύπνο, γύρισε και "τ'αγόρι μου" από το μαγαζί, κάτσαμε λίγο αγκαλίτσα στο χαλί μπροστά στο τζάκι κι είπαμε τα νέα της μέρας που συνήθως έχουν να κάνουν με τα μικρά και τον τελευταίο καιρό άρχισαν να περιλαμβάνουν και τον Δία.
Με πληροφόρησε λοιπόν πως το απόγευμα είχε βουτήξει ο μεγάλος το σκυλί και προσπαθούσε να το ανεβάσει στην ζυγαριά γιατί είχε επικοινωνήσει με την κτηνίατρο, η οποία κτηνίατρος τον είχε ρωτήσει πόσα κιλά είναι περίπου το σκυλί, για να δει πόσα χάπια πρέπει να πάρει για τον καθαρισμό του εντέρου του που προηγείται των εμβολίων.....
Έσπρωχνε λοιπόν ο μεγάλος...(τόσο μυαλό έχει κι αυτός..) να στριμώξει το γομάρι πάνω στην ζυγαριά, αντιστεκόταν σθεναρά ο Δίας έντρομος από την επιμονή,...και γινόταν ΤΟ σόου......
Τελικά πέρασε του Δία και δεν ανέβηκε κι ο μεγάλος αρκέστηκε να υπολογίσει πως αφού το σκυλί τον Ιουλιο (από πληροφορίες της προηγούμενης κτήτορος) ήταν 32 κιλά, άντε να'χει πάρει λίγα ακόμα.....πες 35 να΄σαι μέσα....κι ησύχασε εκείνος...ησύχασε κι ο Δίας με τον τρελό που του'λαχε..... γελάσαμε κι εμείς που το συζητούσαμε κι όλα καλά.
Καλή η φωτίτσα και το μπούρου μπούρου δεν λέω, αλλά σύντομα τα μάτια μου άρχισαν να κλείνουν κι όταν άρχισα και τα πρώτα μακρόσυρτα χασμουρητά, άφησα την συντροφιά της φωτιάς κι έτρεξα να χωθώ στο κρεβατάκι μου για νάνι...... 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


--